TILBAGETRÆKNING: I søndagens første direkte tv-duel mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen kaldte statsministerens Socialdemokraternes forslag om tidligere pension " det største bluff i dansk politik i generationer".

Det er ret og rimeligt. Mette Frederiksen vil ikke komme med konkrete bud på, hvem pensionsudspillet skal omfatte.

Så kære nordjyske folketingskandidater, vil I det? Hvad svarer Bjarne Lausten, Simon Kollerup, Ane-Halsboe-Jørgensen, Orla Hav, Rasmus Prehn og Flemming Møller Mortensen? Hvem er det, der skal før på pension? I skylder os nordjyder et svar.

Det er vigtigt, at de politiske budskaber, som vi bringer frem i valgkampen, er til at stole på. Det burde ikke kun være et princip hos Venstre.

Som folketingskandidat for Venstre har jeg stor forståelse for, at den forhøjede pensionsalder har fået forskellige faggrupper til at spærre øjnene op og fremføre betænkeligheder, om de mon fysisk kan holde til deres arbejde i længden.

Derfor ser jeg gerne, at vi lemper kravene til seniorførtidspensionsordningen, og jeg har også forståelse for, at Mette Frederiksen gerne vil indfri de betænkeligheder.

Men det er ikke i orden, at hun stikker vælgerne blår i øjnene. Mette Frederiksen har ikke flere penge til rådighed en Lars Løkke, og de tre milliarder kroner, som Socialdemokratiet har afsat, rækker ikke langt.

Hvis Mette Frederiksen vil sende så mange før på pension, som hun bilder vælgerne ind, sprænger hun et stort hul i statsfinanserne.

Så enten har statsministeren ret, når han kalder hendes pensionsudspil for rent bluff, eller også er det groft uansvarlig økonomisk politik.

Jeg håber, at Mette Frederiksen i sin iver efter at blive statsminister holder sig til løfter, som ikke svigter vælgerne efter valget.

Så nordjyske socialdemokrater vil I ikke venligst svare, når Mette ikke vil? Er det bluff, eller hvem er det, der skal før på pension?.

Af folketingskandidat (V), Marie Bjerre. Bragt d. 4. april 2019 i Nordjyske Stiftstidende.