ARVEAFGIFT: Socialdemokratiets forslag om at tredoble arveafgiften på generationsskifte i familieejede virksomheder rammer væksten og arbejdspladserne i Nordjylland ekstra hårdt. I Nordjylland har vi nemlig en stor andel af familieejede virksomheder, der dermed kan forventes at gå i arv.

En skattestigning på generationsskifte af vores mange landbrug og familieejede virksomheder skader virksomhedernes vækstmulighed.

Det er skidt for vores velstand, for arbejdspladser og velfærd i hele landet.

Pengene hos virksomhederne skal jo findes et sted. Det kan betyde frasalg, afskedigelser og manglende investering.

I værste fald kan vores virksomheder og landbrug være tvunget til at lukke, når en ny generation skal tage over.

Særligt slemt vil det gå ud over Nordjylland. Andelen af ejerledet virksomheder i Nordjylland udgør nemlig 56 procent. Det er markant højere end landsgennemsnittet på 34 procent og hovedstadsregionen i særdeleshed, der kun har en andel på 16 procent.

Det er vigtigt med et Danmark i balance. Dette forslag er endnu et forslag fra Socialdemokratiet, som gør det stik modsatte.

Det vil komme til at koste vækst og arbejdspladser for os nordjyder, efterhånden som generationsskifte bliver nødvendigt. Det står på ingen måde mål med, at Mette Frederiksen er valgt i Nordjylland.

Ubalancen i Danmark er allerede stor nok, og derfor tager jeg forslaget meget alvorligt. Mette Frederiksen må tage forslaget af bordet -for vores alles sammen velstand og for Nordjyllands skyld.

» Det vil komme til at koste vækst og arbejdspladser for os nordjyder.

Af folketingskandidat (V), Marie Bjerre, Erhvervsskatteordfører. Bragt d. 1. oktober 2019 i Nordjyske Stiftstidende.