LIMFJORDSFORBINDELSE: De fleste nordjyder vil nok give mig ret i, at trængslen ved henholdsvis Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen er kritisk -og endda har været det længe. For virkeligheden er, at trafikken i bedste fald snegler sig afsted. Og hvis der er vejarbejde eller sket en ulykke, er det nærmest umuligt at krydse Limfjorden.

Jeg tror derfor, at det står soleklart for de fleste.

Der er brug for handling.

Nordjylland har brug for den 3. Limfjordsforbindelse, som er så afgørende for vores landsdel. Ellers risikerer den gode udvikling at gå i stå. Jeg bliver derfor oprigtigt bekymret over, at transportminister Benny Engelbrecht (S), har valgt at trække stikket på den fuldt finansierede infrastrukturaftale, som VLAK-regeringen og DF indgik tilbage i marts.

S-regeringen ønsker i stedet at lave deres egen infrastrukturplan.

En plan, som både skal tage højde for Enhedslistens ønsker samt gamle og ufinansierede projekter fra Togfonden. Af den grund bliver der næppe penge til alle de vitale infrastrukturprojekter, som danskerne har brug for.

Men jeg er nok ikke den eneste, der står og ser bekymret til. Det er jeg sikker på, at Socialdemokratiets egen borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og regionsrådsformand i Nordjylland, Ulla Astman, også gør, for de har om nogen efterspurgt den 3. Limfjordsforbindelse.

Nordjydernes trængselsproblemer bliver ikke mindre af, at regeringen sidder og hviler på laurbærrene.

Regeringen har skabt massiv usikkerhed om de mange vigtige infrastrukturprojekter.

Og det er både borgerne og erhvervslivet, der kommer til at mærke konsekvenserne.

Så kære Benny Engelbrecht.

Synes du ikke, at Nordjylland har ventet længe nok? Det synes jeg i hvert fald.

Af folketingskandidat (V), Marie Bjerre. Bragt d. 6. september 2019 i Nordjyske Stiftstidende.