BREDBÅNDSPULJE: I denne uge behandler vi regeringens finanslov i Folketinget. Efter stort politisk pres har bredbåndspuljen heldigvis fået lov at leve videre.

Venstre startede kampen for bedre bredbåndsforbindelse allerede i 2016. Det gjorde vi, fordi vi mener, at alle danskere bør have adgang til hurtigt internet. Af samme grund oprettede vi en bredbåndspulje, så samtlige hjørner og afkroge af Danmark fik mulighed for at gå online. Det gælder især de områder, hvor det kniber for private udbydere at stille med ordentlige løsninger.

Det er blandt andet tilfældet flere steder i Nordjylland.

Venstre har hele tiden ført an i bredbåndsoffensiven.

Og af en ganske særlig grund: Også fremover skal folk have lyst til at bosætte sig i alle egne af Danmark - og så skal infrastrukturen selvfølgelig være i orden.

Også den digitale. Det nytter ikke noget, at det kun er i større byer, der er mulighed for at leve en moderne tilværelse med alt, hvad der hører til.

Derfor glæder det mig, at det nu ser ud til, at vi vinder bredbåndskampen - hvormed vi sikrer en bedre balance mellem by og land.

Desuden viser Energistyrelsens evaluering af bredbåndspuljen, at flere end 12.000 adresser i Danmark har fået gavn af den. Over 3000 af disse adresser befinder sig i Jylland. Og her i Nordjylland, hvor jeg selv bor, har over 90 pct. af boligerne og virksomhederne nu fået adgang til hurtigt internet.

Derfor giver det god mening, at bredbåndspuljen er blevet forlænget - ad flere omgange - ligesom det harmonerer med Energistyrelsen anbefalinger om at forlænge den endnu en gang.

En vurdering, Venstre naturligvis er enig i.

Trods fagkundskabens anbefalinger så det indtil for ganske nylig ud til, at den socialdemokratiske regering ville nedlægge puljen. Også selv om Venstre havde forsøgt at få socialdemokraterne til at indse, at bredbåndspuljen rent faktisk gjorde det, den blev sat i verden for.

Og mere til endda. Langt om længe har regeringen heldigvis meldt ud, at den nu stiller sig på samme side som Venstre. Bredbåndspuljen får derfor lov til at leve videre, og flere borgere og danske virksomheder kan således se frem til både bedre og hurtigere bredbåndsdækning.

Succes! I Venstre laver vi imidlertid politik efter det mantra, at vi altid kan gøre tingene bedre. Derfor har vi i vores finanslovprioriteter foreslået en ny og større bredbåndspulje på 150 millioner kroner i 2020. Der er nemlig stadigvæk danskere, som kæmper med langsomt internet.

Og derfor er det vigtigt for mig, at kampen for lynhurtigt internet til alle danskere fortsætter. Hverken jeg eller Venstre har i hvert fald tænkt os at skrue ned for opbakningen til bredbåndspuljen.

» Også fremover skal folk have lyst til at bosætte sig i alle egne af Danmark.

Af MF(V), Marie Bjerre. Bragt d. 22. december 2019 i Nordjyske Stiftstidende.