LÆSERBREVE.

Statsministeren har udstedt en garanti om, at ingen af landets 21 akutsygehuse vil lukke. Den garanti vil jeg gerne have udvidet til vores lokale sygehus i Farsø.

Jeg vil nemlig en decentral sygehusstruktur, hvor behandling sker så tæt på os borgere som muligt, og hvor kun specialiserede opgaver varetages centralt i landet.

Lokale sygehuse er vigtige, så man ikke hver gang skal på et af landets store sygehuse, langt fra hjemmet. Lokale sygehuse er også en vigtig del af erhvervs-og strukturpolitikken.

Fordi et sygehus er en stor arbejdsplads med mange følgeerhverv.

Jeg har netop besøgt vores lokale sygehus i Farsø.

En overlæge og ledende sygeplejerske gav mig en grundig rundvisning på sygehuset og fortalte om sygehusets mange funktioner, fordele og udfordringer. Jeg havde selv bedt om besøget for at få et dybere indblik i sygehuset.

Særligt indtryk gjorde ortopædkirurgisk afsnit, hvor der udføres ca. 4.000 operationer af hofte-, knæ-og håndled og af skuldre og albue. Farsø Sygehus har opbygget stor erfaring og faglig viden indenfor det område. Det kan vi være stolte af. Også det palliative afsnit gjorde indtryk. Her har man formået at lave en afdeling for uhelbredelige syge i trygge og nære omgivelser.

Det er værd at bevare. For tiden oplever jeg desværre, at Socialdemokratiet forsøger med skræmmekampagne om, at Venstre ønsker at lukke sygehuse. Det er svært at tage seriøst. For på deres vagt mellem 2011 og 2015, hvor Mette Frederiksen var en del af de magtfulde økonomiudvalg og koordinationsudvalg, blev der lukket i alt 14 akutsygehuse.

Det vil der ikke gøre på Venstres vagt, og det har vi nu en garanti for. Lokale sygehus er nemlig værd at bevare, og det gælder så sandelig også Farsø Sygehus.

Af folketingskandidat (V), Marie Bjerre. Bragt d. 20. marts 2019 i Aars Avis