KASSEEFTERSYN: I tirsdags (27.8.) fremlagde den socialdemokratiske regering sit såkaldte kasseeftersyn, som ikke overraskende kunne konkludere, at der " mangler" 3,5 milliarder kroner i budgettet.

Og hvem har ansvaret for det, ifølge finansminister Nicolai Wammen? Sjovt nok den tidligere regering.

Det er en gammel spintraver, som Socialdemokratiet her hiver af stalden.

I virkeligheden er der nemlig tale om, at de mange milliardløfter, som Socialdemokratiet lovede danskerne i valgkampen, slet ikke kan indfries.

Derfor vil jeg kraftigt advare danskerne mod at falde for den her klassiske socialdemokratiske spinmanøvre.

Sandheden er nemlig, at VLAK-regeringen efterlod dansk økonomi i langt bedre stand, end da vi i 2015 selv overtog magten.

Gælden er væk.

Vi har sunde offentlige finanser, som blandt andet kan bruges til at investere i vores fælles velfærd. Og så er det økonomiske råderum blevet over fem milliarder kroner større.

Kort sagt: Venstre og den tidligere regering har efterladt et Danmark i økonomisk topform.

Når Nicolai Wammen derfor bruger et helt pressemøde på at tale dansk økonomi ned, er det først og fremmest, fordi han inderst inde godt ved, at størstedelen af Socialdemokratiets valgløfter ikke har noget hold i den finansielle virkelighed.

Han leder efter en undskyldning, fordi han ikke kan sige højt, at der ikke er råd til alle de mange dyre løfter, hvor der ikke er blevet taget højde for finansiering.

De fleste var nemlig helt igennem overbudsforslag fra Socialdemokratiet, som skulle binde danskerne en masse høje forventninger på ærmerne.

I Venstre ønsker vi ikke, at det skal være dyrere at være dansker.

Derfor håber jeg også, at Socialdemokratiet opgiver sine meget dyre valgløfter og i stedet fokuserer på, hvordan vi kan bevare den sunde vækst og rekordhøje beskæftigelse, som vi har lige nu.

Alternativet bliver nemlig, at det bliver danskerne, der kommer til at betale for de mange socialdemokratiske løfter over skattebilletten.

Og det vil i sidste ende gøre Danmark fattigere.

» Vi har sunde offentlige finanser, som blandt andet kan bruges til at investere i vores fælles velfærd.

Og så er det økonomiske råderum blevet over fem milliarder kroner større.

Af folketingskandidat (V), Marie Bjerre. Bragt d. 20. april 2019 i Nordjyske Stiftstidende.