Marie Bjerre

Folketingskandidat for Himmerlandskredsen

Baggrund

I marts 2016 blev jeg valgt som ny folketingskandidat for Venstre i Himmerlandskredsen, Nordjyllands Storkreds.

Jeg stiller op for at gøre en reel forskel, og jeg er klar til at tage ansvar. 

Jeg er 32 år, bosat i Nordjylland, mor, gift med en officer og har 8 års erhvervserfaring som jurist og advokat.

Derfor stiller jeg op

Min vision er et Danmark, hvor det kan betale sig at forfølge sine drømme, hvor virksomheder har gode vilkår for at drive forretning, hvor studerende frit kan vælge uddannelse, og hvor det er nemt og rart at bo og være familie. Jeg tror nemlig på, at det giver de bedste forudsætninger for udvikling, vækst og lykke.

Som medlem af Folketinget vil jeg kæmpe for den frihed.

Desuden mener jeg, at der er behov for politikere, der insisterer på en positiv og konstruktiv tilgang til samfundet, og som har kendskab til verden udenfor Christiansborg. Den politiker er jeg overbevist om, at jeg kan være for dig.

For nordjylland

Med mine rødder solidt plantet i Nordjylland kæmper jeg for nordjyske interesser. Privat er jeg gift med Jan, der er kaptajn i Hæren. Vi bor i Aalborg i vores bindingsværkshus, som vi er i gang med at renovere, og sammen har vi vores lille datter Elisabeth fra august 2018.

Familiebillede


Fordi det handler om frihed

Jeg har selv nydt godt af at vokse op i et frit samfund som Danmark, og har arbejdet hårdt for at nå mine drømme. Jeg er født og opvokset i Rødkærsbro med en far, der var elektroniktekniker og en mor, der er sygeplejerske. Efter gymnasiet i Viborg læste jeg jura i København. 

Jeg var ærligt i tvivl, om det var den rette uddannelse for mig, men jeg er glad for at jeg turde træffe det valg. I dag ser jeg desværre unge mennesker, som er bange for at vælge forkert. For mig er det en begrænsning af deres frihed. Friheden til at vælge.

I mit daglige arbejde som lokal advokat i Aalborg ser jeg motiverede og dygtige iværksættere og virksomhedsejere, der ønsker at starte egen virksomhed, der ser nye forretningsmuligheder og som ønsker at indgå nye kontrakter med nye samarbejdspartnere. Den del af vores samfund vil jeg gerne understøtte og forhåbentligt se flere af deres typer. Det er friheden til at sigte højt.

Da jeg voksede op talte alle om globalisering og alle de fantastiske ting, som det ville bringe til vores samfund, og ikke mindst hvor vigtigt det var at have internationalt udsyn. Derfor har jeg også selv taget en uddannelse i udlandet. Jeg har en masteruddannelse i jura fra University of California, Berkeley School of Law. I dag taler mange politikere desværre for mure, grænsekontrol, begrænsning i frihandel og begrænsning i den frie bevægelighed. For mig er det en begrænsning af vores frihed. Friheden til at leve i et åbent og globaliseret samfund.

Jeg ønsker, at min datter og hendes generation kan forfølge deres drømme og vokse op med min forståelse af frihed. Derfor håber jeg, at du vil stemme på mig, så jeg kan kæmpe for et samfund med mere frihed - her i Nordjylland og i Folketinget.