Marie Bjerre

Folketingskandidat for Himmerlandskredsen

Baggrund

22. oktober 2018

I marts 2016 blev jeg valgt som ny folketingskandidat for Venstre i Himmerlandskredsen.

Jeg er 32 år, advokat og bor i Nordjylland.


Det handler om frihed

Min vision er et Danmark, hvor det kan betale sig at forfølge sine drømme, hvor studerende frit kan vælge uddannelse, hvor virksomheder har frihed til at forfølge sine ideer, og hvor vi som enkeltpersoner kan bestemme mere selv. Jeg tror nemlig på, at det giver de bedste forudsætninger for udvikling, vækst og lykke.

Som medlem af folketinget vil jeg kæmpe for den frihed.

Jeg har selv nydt godt af at vokse op i et frit samfund som Danmark, og har arbejdet hårdt for at nå mine drømme.

Jeg er født og opvokset i Rødkærsbro med en far som elektroniktekniker og en mor som sygeplejerske. Efter gymnasiet i Viborg læste jeg jura i København. Jeg var ærligt i tvivl, om det var den rette uddannelse for mig, men i dag er jeg glad for at jeg turde træffe det valg.

I dag ser jeg desværre unge mennesker, som er bange for at vælge forkert. For mig er det en begrænsning af deres frihed. Friheden til at vælge.

I mit daglige arbejde som lokal advokat i Aalborg ser jeg motiverede og dygtige iværksættere og virksomhedsejere, der ønsker at starte egen virksomhed, der ser nye forretningsmuligheder og som ønsker at indgå nye kontrakter med nye samarbejdspartnere. Den del af vores samfund vil jeg gerne understøtte og forhåbentligt se flere af deres typer. Friheden til at sigte højt.

Da jeg voksede op talte alle om globalisering og alle de fantastiske ting, som det ville bringe til vores samfund, og ikke mindst hvor vigtigt det var at have internationalt udsyn. Derfor har jeg også selv taget en uddannelse i udlandet. Jeg har en masteruddannelse i jura fra University of California, Berkeley School of Law.

I dag taler mange politikere desværre for mure, grænsekontrol, begrænsning i frihandel og begrænsning i den frie bevægelighed. For mig er det en begrænsning af vores frihed. Friheden til at leve i et åbent samfund.

Familiebillede

Privat er jeg gift med Jan Holst, der er kaptajn ved Aalborg Kaserner. 

Vi bor i Aalborg i vores bindingsværkshus, som vi er i gang med at renovere. Sammen har vi vores lille datter Elisabeth fra august 2018.

Jeg ønsker, at min lille datter og hendes generation skal vokse op med min forståelse af frihed. Derfor håber jeg, at du ved folketingsvalget vil sætte dit kryds ud for mig.

Så jeg kan kæmpe for din frihed her i Nordjylland og i folketinget.


Politisk engagement og Erhvervserfaring

Med mit politiske engagement og kendskab til verden udenfor Christiansborg er jeg overbevist om, at jeg kan skabe gode resultater for Nordjylland og for Danmark.

Jeg har lige så længe, jeg kan huske, haft lyst til politik og til at gøre en forskel for samfundet og mennesker omkring mig. I min folkeskoletid var jeg aktiv i elevrådet og elevbevægelsen og sidenhen Venstres Ungdom.

I min studietid i København arbejdede jeg for Venstre på Christiansborg og efterfølgende i Europa-Parlamenet i Bruxelles. Den gode organisatoriske og praktiske erfaring i partiet er uden tvivl nyttigt i arbejdet som politiker.

Jeg har desuden en god faglig ballast som jurist og mere end 6 års erhvervserfaring som advokat og advokatfuldmægtig.

Jeg har siden 2012 haft en karriere som advokat med speciale i selskabsret, fast ejendom og køb og salg af virksomheder. Det har lært mig meget, og jeg er overbevist om, at min erhvervserfaring er sund for tilgangen til det politiske liv. Samtidig er jeg overbevist om, at det nu er rigtigt for mig i stedet at søge politiske udfordringer.

Jeg mener, at der er mere end nogensinde før er behov for politikere, der insisterer på en positiv og konstruktiv vinkel, og som har kendskab til verden udenfor Christiansborg.